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Universitätsbibliothek Heidelberg
Status: Bibliographieeintrag

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 Online-Ressource
Verfasst von:Khallouki, Farid [VerfasserIn]   i
 Ricarte, Írvila [VerfasserIn]   i
 Ulrich, Cornelia [VerfasserIn]   i
 Owen, Robert [VerfasserIn]   i
Titel:Identification of polyphenolic compounds in the flesh of Argan (Morocco) fruits
Verf.angabe:Farid Khallouki, Roswitha Haubner, Irvila Ricarte, Gerhard Erben, Karel Klika, Cornelia M. Ulrich, Robert W. Owen
E-Jahr:2015
Jahr:15 July 2015
Umfang:8 S.
Fussnoten:Gesehen am 24.02.2017
Titel Quelle:Enthalten in: Food chemistry
Ort Quelle:New York, NY [u.a.] : Elsevier, 1976
Jahr Quelle:2015
Band/Heft Quelle:179(2015), Seite 191-198
ISSN Quelle:1873-7072
Abstract:High performance liquid chromatography coupled with negative electrospray ionization (HPLC-ESI) along with fragmentation patterns generated by nano-electrospray ionization (nano-ESI-MS-MS) and NMR techniques were utilized for the identification of phenolic compounds in Argan fruits. A total of 15.4 g/kg was determined represented by catechins (39%), flavonoids (28%), procyanidins (26%), free phenolic acids (6%) and phenolic acid glycosides (1%). Twenty-one phenolic compounds were identified for the first time in Argan fruits namely III. epicatechin-(4β → 8)-catechin dimer (procyanidin B1), IV. p-coumaric acid glycoside, VI. epicatechin-(4β → 8)-epicatechin dimer (procyanidin B2), VIII. caffeic acid glycoside, XIX. epicatechin-(4β → 8)-epicatechin-(4β → 8)-epicatechin trimer (procyanidin C1), X. p-hydroxybenzaldehyde XI. ferulic acid glycoside, XII. vanillic acid, XIII. sinapic acid glycoside, XVI. p-coumaric acid, XVII. ferulic acid, XVIII. sinapic acid, XIX. rutin pentoside, XX. quercetin glycopentoside, XXI. 4,4′-dihydroxy-3,3′-imino-di-benzoic acid, XXV. quercetin-3-O-rhamnogalactoside, XXVII. quercetin glycohydroxybenzoate, XXVIII. quercetin glycocaffeate, XXIX. quercetin glycosinapate, XXX. quercetin glycoferulate and XXXI. quercetin glycocoumarate.
DOI:doi:10.1016/j.foodchem.2015.01.103
URL:Bitte beachten Sie: Dies ist ein Bibliographieeintrag. Ein Volltextzugriff für Mitglieder der Universität besteht hier nur, falls für die entsprechende Zeitschrift/den entsprechenden Sammelband ein Abonnement besteht oder es sich um einen OpenAccess-Titel handelt.

Volltext ; Verlag: http://dx.doi.org/10.1016/j.foodchem.2015.01.103
 Volltext: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814615001181
 DOI: https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2015.01.103
Datenträger:Online-Ressource
Sprache:eng
Sach-SW:Column chromatography
 ESI-MS-MS
 HPLC-ESI-MS
 NMR
 Polyphenols
K10plus-PPN:1554467691
Verknüpfungen:→ Zeitschrift

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