Status: ausleihbar
Verfasst von: | Hoffmann, Viktoria von [VerfasserIn] |
Titel: | From gluttony to enlightenment |
Titelzusatz: | the world of taste in early modern Europe |
Werktitel: | Goûter le monde |
Verf.angabe: | Viktoria von Hoffmann |
Verlagsort: | Urbana ; Chicago ; Springfield |
Verlag: | University of Illinois Press |
E-Jahr: | 2016 |
Jahr: | [2016] |
Umfang: | ix, 268 Seiten |
Illustrationen: | Illustration |
Gesamttitel/Reihe: | Studies in sensory history |
Fussnoten: | "Expanded, revised, and translated edition of 'Goûter le monde: une histoire culturelle du goût à l'époque moderne', published in Fench by PIE Peter Lang, 2013" |
ISBN: | 978-0-252-04064-1 |
| 978-0-252-08214-6 |
Abstract: | Introduction : De gustibus non est disputandum? -- The "silences of taste" -- Pleasures, disorders, and dangers of an animal sense -- The lowest sense of all -- From a material to a spiritual taste -- Toward an art and science of taste -- Conclusion |
URL: | Inhaltsverzeichnis: http://www.gbv.de/dms/bowker/toc/9780252082146.pdf |
Schlagwörter: | (g)Europa / (g)Essen / (s)Geschmack / (z)Geschichte 1500-1800 |
Sprache: | eng |
Bibliogr. Hinweis: | Erscheint auch als : Online-Ausgabevon Hoffmann, Viktoria: From Gluttony to Enlightenment. - Baltimore : University of Illinois Press, 2016. - 1 online resource (217 pages) |
RVK-Notation: | LC 17005 |
| EC 5136 |
| LC 59000 |
K10plus-PPN: | 880838701 |
978-0-252-04064-1,978-0-252-08214-6
From gluttony to enlightenment / Hoffmann, Viktoria von [VerfasserIn]; [2016]
68183385