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Universitätsbibliothek Heidelberg
Status: entliehen (gesamte Vormerkungen: 0)
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Signatur: 2018 A 329   QR-Code
Standort: Hauptbibliothek Altstadt / Freihandbereich Monograph  3D-Plan
Exemplare: siehe unten
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Verfasst von:Notaker, Henry [VerfasserIn]   i
Titel:A history of cookbooks
Titelzusatz:from kitchen to page over seven centuries
Verf.angabe:Henry Notaker
Verlagsort:Oakland, California
Verlag:University of California Press
E-Jahr:2017
Jahr:[2017]
Umfang:xiv, 384 Seiten
Illustrationen:Illustrationen
Gesamttitel/Reihe:California studies in food and culture ; 64
Fussnoten:Literaturverzeichnis: Seite 353-373
ISBN:978-0-520-29400-4
Abstract:"A History of Cookbooks provides a literary and historical overview of the cookbook genre, exploring its development as an important part of food culture beginning in the Late Middle Ages. Studying cookbooks from various Western cultures and languages, Henry Notaker traces the transformation of recipes from brief notes with ingredients into detailed recipes with a specific structure, grammar, and vocabulary. In addition, he reveals that cookbooks go far beyond offering recipes: they tell us a great deal about nutrition, morals, manners, history, and menus while often providing entertaining reflections and commentaries. This innovative book demonstrates that cookbooks represent an interesting and important branch of nonfiction literature."--Provided by publisher
 Prologue: a rendez-vous -- The cook -- Writer and author -- Origin and early development of modern cookbooks -- Printed cookbooks: diffusion, translation, and plagiarism -- Organizing the cookbook -- Naming the recipes -- Pedagogical and didactic aspects -- Paratexts in cookbooks -- The recipe form -- The cookbook genre -- Cookbooks for rich and poor -- Health and medicine in cookbooks -- Recipes for fat and lean days -- Vegetarian cookbooks -- Jewish cookbooks -- Cookbooks and aspects of nationalism -- Decoration, illusion, and entertainment -- Taste and pleasure -- Gender in cookbooks and household books -- Epilogue: cookbooks and the future
URL:Inhaltsverzeichnis: http://bvbr.bib-bvb.de:8991/F?func=service&doc_library=BVB01&local_base=BVB01&doc_number=029885579&sequence=000001&line_ ...
Schlagwörter:(g)Europa   i / (s)Kochbuch   i / (z)Geschichte   i
Sprache:eng
Bibliogr. Hinweis:Erscheint auch als : Online-Ausgabe: Notaker, Henry: A History of Cookbooks. - 1st ed. - Berkeley : University of California Press, 2017. - 1 Online-Ressource (401 pages)
 Erscheint auch als : Online-Ausgabe: Notaker, Henry, 1941 - : A history of cookbooks. - Berkeley, California : University of California Press, 2017. - 1 Online-Ressource (xiv, 384 Seiten)
RVK-Notation:LC 17005   i
K10plus-PPN:882100459
Verknüpfungen:→ Übergeordnete Aufnahme
Exemplare:

SignaturQRStandortStatus
2018 A 329QR-CodeHauptbibliothek Altstadt / Freihandbereich Monographien3D-Planentliehen bis 17.05.2024 (gesamte Vormerkungen: 0)
Mediennummer: 10547200

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