Online-Ressource | |
Verfasst von: | Grundt, Alexander [VerfasserIn] |
Findeisen, Peter [VerfasserIn] | |
Miethke, Thomas [VerfasserIn] | |
Jäger, Evelyn [VerfasserIn] | |
Ahmad-Nejad, Parviz [VerfasserIn] | |
Neumaier, Michael [VerfasserIn] | |
Titel: | Rapid detection of ampicillin resistance in Escherichia coli by quantitative mass spectrometry |
Verf.angabe: | A. Grundt, P. Findeisen, T. Miethke, E. Jäger, P. Ahmad-Nejad and M. Neumaier |
E-Jahr: | 2012 |
Jahr: | May 2012 |
Umfang: | 3 S. |
Fussnoten: | Gesehen am 16.07.2018 |
Titel Quelle: | Enthalten in: Journal of clinical microbiology |
Ort Quelle: | Washington, DC : Soc., 1975 |
Jahr Quelle: | 2012 |
Band/Heft Quelle: | 50(2012), 5, Seite 1727-1729 |
ISSN Quelle: | 1098-660X |
Abstract: | Early targeted antimicrobial therapy helps saving costs and prevents the spread of antimicrobial resistances including in Escherichia coli, the most frequent gram-negative bacterium causing sepsis. Therefore, rapid susceptibility testing represents the major prerequisite for knowledge-based successful antimicrobial treatment. To accelerate testing for antibiotic susceptibility, we have developed a new mass spectrometry-based assay for antibiotic susceptibility testing (MAAST). For proof of principle we present an ampicillin susceptibility test for E.coli with a TAT of 90 minutes upon growth detection. |
DOI: | doi:10.1128/JCM.00047-12 |
URL: | Bitte beachten Sie: Dies ist ein Bibliographieeintrag. Ein Volltextzugriff für Mitglieder der Universität besteht hier nur, falls für die entsprechende Zeitschrift/den entsprechenden Sammelband ein Abonnement besteht oder es sich um einen OpenAccess-Titel handelt. Volltext ; Verlag: http://dx.doi.org/10.1128/JCM.00047-12 |
Volltext ; Verlag: http://jcm.asm.org/content/early/2012/02/02/JCM.00047-12 | |
Kostenfrei: Volltext: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3347112 | |
DOI: https://doi.org/10.1128/JCM.00047-12 | |
Datenträger: | Online-Ressource |
Sprache: | eng |
K10plus-PPN: | 1577637429 |
Verknüpfungen: | → Zeitschrift |