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Universitätsbibliothek Heidelberg
Status: Bibliographieeintrag

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 Online-Ressource
Verfasst von:Wilde, Amelie S. [VerfasserIn]   i
 Frandsen, Henrik Lauritz [VerfasserIn]   i
 Greule, Markus [VerfasserIn]   i
Titel:Isotopic characterization of vanillin ex glucose by GC-IRMS
Titelzusatz:New challenge for natural vanilla flavour authentication?
Verf.angabe:Amelie S. Wilde, Henrik Lauritz Frandsen, Arvid Fromberg, Jørn Smedsgaard, Markus Greule
E-Jahr:2019
Jahr:26 June 2019
Umfang:7 S.
Fussnoten:Gesehen am 22.08.2019
Titel Quelle:Enthalten in: Food control
Ort Quelle:Amsterdam [u.a.] : Elsevier Science, 1990
Jahr Quelle:2019
Band/Heft Quelle:106(2019) Artikel-Nummer 106735, 7 Seiten
ISSN Quelle:0956-7135
Abstract:Vanilla flavour is highly vulnerable to economically motivated adulteration as the main component vanillin can be derived by much cheaper production methods than by the extraction from vanilla pods. The δ13C ranges for synthetic vanillin from petroleum and C3 plants are depleted in comparison to the reported δ13C range for vanillin from vanilla orchids. However, with the invention of new biosynthetic pathways, vanillin overlapping with the characteristic δ13C range reported for vanillin from vanilla pods can be produced. Here, we present bulk and site-specific analysis by GC-IRMS of stable carbon and hydrogen isotope ratios of vanillin derived from glucose. This is the first time a δ13C value for biovanillin that is higher compared to vanillin from vanilla pods is reported. The possibility to simulate the δ13C range of vanillin from vanilla pods by combining vanillin derived from inexpensive sources constitutes an increased risk for fraud being perpetrated while remaining unnoticed.
DOI:doi:10.1016/j.foodcont.2019.106735
URL:Bitte beachten Sie: Dies ist ein Bibliographieeintrag. Ein Volltextzugriff für Mitglieder der Universität besteht hier nur, falls für die entsprechende Zeitschrift/den entsprechenden Sammelband ein Abonnement besteht oder es sich um einen OpenAccess-Titel handelt.

Volltext ; Verlag ; Resolving-System: https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2019.106735
 Volltext: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0956713519303160
 DOI: https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2019.106735
Datenträger:Online-Ressource
Sprache:eng
Sach-SW:Authenticity
 Biovanillin
 C/C ratio
 H/H ratio
 Isotope ratio mass spectrometry
 Natural vanilla flavor
K10plus-PPN:1671837223
Verknüpfungen:→ Zeitschrift

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