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Universitätsbibliothek Heidelberg
Status: Bibliographieeintrag

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 Online-Ressource
Verfasst von:Gayoso, Lucía [VerfasserIn]   i
 Roxo, Mariana [VerfasserIn]   i
 Wink, Michael [VerfasserIn]   i
Titel:Bioaccessibility and biological activity of Melissa officinalis, Lavandula latifolia and Origanum vulgare extracts
Titelzusatz:influence of an in vitro gastrointestinal digestion
Verf.angabe:Lucía Gayoso, Mariana Roxo, Rita Yolanda Cavero, María Isabel Calvo, Diana Ansorena, Iciar Astiasarán, Michael Wink
E-Jahr:2018
Jahr:23 March 2018
Umfang:9 S.
Teil:volume:44
 year:2018
 pages:146-154
 extent:9
Fussnoten:Gesehen am 12.09.2019
Titel Quelle:Enthalten in: Journal of functional foods
Ort Quelle:Amsterdam [u.a.] : Elsevier, 2009
Jahr Quelle:2018
Band/Heft Quelle:44(2018), Seite 146-154
ISSN Quelle:1756-4646
 2214-9414
Abstract:Melissa officinalis, Lavandula latifolia and Origanum vulgare are widely used medicinal plants and spices. Their extracts were evaluated as potential antioxidants for functional food formulations. After being submitted to an in vitro gastrointestinal digestion, all the extracts showed antioxidant activity (measured by DPPH, ABTS, FRAP, TPC). Furthermore, their main polyphenols maintained high stability. Biological activity was measured using Caenorhabditis elegans, which is a widely used model in this context. Treatments of 50 and 100µg/mL of M. officinalis significantly attenuated juglone-induced stress in the survival assay performed; moreover, all tested concentrations decreased intracellular ROS. Lavandula latifolia and O. vulgare had no significant effect against acute stress in the survival assay, but significantly decreased ROS basal levels. GST-4 expression under juglone-induced oxidative stress was significantly down-regulated by treatment with the three plant extracts (up to 63%). Besides, similar biological activity of all digested extracts was demonstrated in all in vivo assays.
DOI:doi:10.1016/j.jff.2018.03.003
URL:Bitte beachten Sie: Dies ist ein Bibliographieeintrag. Ein Volltextzugriff für Mitglieder der Universität besteht hier nur, falls für die entsprechende Zeitschrift/den entsprechenden Sammelband ein Abonnement besteht oder es sich um einen OpenAccess-Titel handelt.

Volltext ; Verlag: https://doi.org/10.1016/j.jff.2018.03.003
 Volltext: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1756464618300835
 DOI: https://doi.org/10.1016/j.jff.2018.03.003
Datenträger:Online-Ressource
Sprache:eng
Sach-SW:Antioxidants
 Lavender
 Lemon balm
 Oregano
 Plant extract
 Polyphenols
K10plus-PPN:1676771093
Verknüpfungen:→ Zeitschrift

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