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Universitätsbibliothek Heidelberg
Status: Bibliographieeintrag

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 Online-Ressource
Verfasst von:Owen, Robert [VerfasserIn]   i
 Haubner, R [VerfasserIn]   i
 Mier, Walter [VerfasserIn]   i
 Giacosa, A [VerfasserIn]   i
 Hull, William Edmund [VerfasserIn]   i
 Spiegelhalder, Bertold [VerfasserIn]   i
 Bartsch, Helmut [VerfasserIn]   i
Titel:Isolation, structure elucidation and antioxidant potential of the major phenolic and flavonoid compounds in brined olive drupes
Verf.angabe:R.W Owen, R Haubner, W Mier, A Giacosa, W.E Hull, B Spiegelhalder, H Bartsch
E-Jahr:2003
Jahr:12 March 2003
Umfang:15 S.
Fussnoten:Gesehen am 22.12.2020
Titel Quelle:Enthalten in: Food and chemical toxicology
Ort Quelle:New York, NY [u.a.] : Elsevier, 1982
Jahr Quelle:2003
Band/Heft Quelle:41(2003), 5, Seite 703-717
ISSN Quelle:1873-6351
Abstract:Because olives represent an important component of the Mediterranean diet, it is necessary to establish unequivocal identification and quantitation of the major potential antioxidant phenolic compounds they contain. The major phenolic antioxidants in two types of brined olives were isolated and purified by semi-preparative high performance liquid chromatography. Structural analysis was conducted using UV spectrophotometry, mass spectrometry and nuclear magnetic resonance spectroscopy. In particular, completely assigned 1H and 13C NMR data are presented and errors in literature data are corrected. The data show that tyrosol, hydroxytyrosol, 3-(3, 4-dihydroxyphenyl) propanoic acid (dihydrocaffeic acid), dihydro-p-coumaric acid (phloretic acid), the phenylpropanoid glucosides acteoside (verbascoside) and isoacteoside, along with the flavonoids luteolin and apigenin are major components of the phenolic fraction of brined black olives. Brined green olives contain only hydroxytyrosol and traces of other minor phenolics. Brined olives contain even higher concentrations of phenolic antioxidants than olive oil and may, therefore, be more important modulators of cancer chemopreventive activity.
DOI:doi:10.1016/S0278-6915(03)00011-5
URL:Bitte beachten Sie: Dies ist ein Bibliographieeintrag. Ein Volltextzugriff für Mitglieder der Universität besteht hier nur, falls für die entsprechende Zeitschrift/den entsprechenden Sammelband ein Abonnement besteht oder es sich um einen OpenAccess-Titel handelt.

Volltext ; Verlag: https://doi.org/10.1016/S0278-6915(03)00011-5
 Volltext: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0278691503000115
 DOI: https://doi.org/10.1016/S0278-6915(03)00011-5
Datenträger:Online-Ressource
Sprache:eng
Sach-SW:Antioxidants
 C NMR
 H NMR
 HPLC
 Mass spectrometry
 Mediterranean diet
 Olive drupes
 Phenylpropanoids
 Reactive oxygen species
K10plus-PPN:1743511833
Verknüpfungen:→ Zeitschrift

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