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Universitätsbibliothek Heidelberg
Status: Bibliographieeintrag

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Standort: ---
Exemplare: ---
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 Online-Ressource
Verfasst von:Tan, Yong Zi [VerfasserIn]   i
 Schulze, Waltraud [VerfasserIn]   i
 Schumacher, Karin [VerfasserIn]   i
Titel:Structure of V-ATPase from citrus fruit
Verf.angabe:Yong Zi Tan, Kristine A. Keon, Rana Abdelaziz, Peter Imming, Waltraud Schulze, Karin Schumacher, and John L. Rubinstein
E-Jahr:2022
Jahr:August 11, 2022
Umfang:1 Online-Ressource
Illustrationen:Illustrationen
Fussnoten:Gesehen am 20.12.2022
Titel Quelle:Enthalten in: Structure
Ort Quelle:London [u.a.] : Elsevier Science, 1993
Jahr Quelle:2022
Band/Heft Quelle:30(2022), 10, Seite 1403-1410.e4
ISSN Quelle:1878-4186
Abstract:We used the Legionella pneumophila effector SidK to affinity purify the endogenous vacuolar-type ATPases (V-ATPases) from lemon fruit. The preparation was sufficient for cryoelectron microscopy, allowing structure determination of the enzyme in two rotational states. The structure defines the ATP:H+ ratio of the enzyme, demonstrating that it can establish a maximum ΔpH of ∼3, which is insufficient to maintain the low pH observed in the vacuoles of juice sac cells in lemons and other citrus fruit. Compared with yeast and mammalian enzymes, the membrane region of the plant V-ATPase lacks subunit f and possesses an unusual configuration of transmembrane α helices. Subunit H, which inhibits ATP hydrolysis in the isolated catalytic region of V-ATPase, adopts two different conformations in the intact complex, hinting at a role in modulating activity in the intact enzyme.
DOI:doi:10.1016/j.str.2022.07.006
URL:Bitte beachten Sie: Dies ist ein Bibliographieeintrag. Ein Volltextzugriff für Mitglieder der Universität besteht hier nur, falls für die entsprechende Zeitschrift/den entsprechenden Sammelband ein Abonnement besteht oder es sich um einen OpenAccess-Titel handelt.

Resolving-System: https://doi.org/10.1016/j.str.2022.07.006
 Volltext: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0969212622002751
 DOI: https://doi.org/10.1016/j.str.2022.07.006
Datenträger:Online-Ressource
Sprache:eng
Sach-SW:citrus
 cryo-EM
 lemon
 membrane
 plant
 protein
 structure
 V-ATPase
K10plus-PPN:1819064212
Verknüpfungen:→ Zeitschrift

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