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Universitätsbibliothek Heidelberg
Status: Bibliographieeintrag

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Verfasst von:Schuchardt, Jan Philipp [VerfasserIn]   i
 Cerrato, Marianna [VerfasserIn]   i
 Ceseri, Martina [VerfasserIn]   i
 DeFina, Laura F. [VerfasserIn]   i
 Delgado Gonzales de Kleber, Graciela [VerfasserIn]   i
 Gellert, Sandra [VerfasserIn]   i
 Hahn, Andreas [VerfasserIn]   i
 Howard, Barbara V. [VerfasserIn]   i
 Kadota, Aya [VerfasserIn]   i
 Kleber, Marcus E. [VerfasserIn]   i
 Latini, Roberto [VerfasserIn]   i
 März, Winfried [VerfasserIn]   i
 Manson, JoAnn E. [VerfasserIn]   i
 Mora, Samia [VerfasserIn]   i
 Park, Yongsoon [VerfasserIn]   i
 Sala-Vila, Aleix [VerfasserIn]   i
 von Schacky, Clemens [VerfasserIn]   i
 Sekikawa, Akira [VerfasserIn]   i
 Tintle, Nathan [VerfasserIn]   i
 Tucker, Katherine L. [VerfasserIn]   i
 Vasan, Ramachandran S. [VerfasserIn]   i
 Harris, William S. [VerfasserIn]   i
Titel:Red blood cell fatty acid patterns from 7 countries: focus on the Omega-3 index
Verf.angabe:Jan Philipp Schuchardt, Marianna Cerrato, Martina Ceseri, Laura F. DeFina, Graciela E. Delgado, Sandra Gellert, Andreas Hahn, Barbara V. Howard, Aya Kadota, Marcus E. Kleber, Roberto Latini, Winfried Maerz, JoAnn E. Manson, Samia Mora, Yongsoon Park, Aleix Sala-Vila, Clemens von Schacky, Akira Sekikawa, Nathan Tintle, Katherine L. Tucker, Ramachandran S. Vasan, William S. Harris
E-Jahr:2022
Jahr:April 2022
Umfang:8 S.
Fussnoten:Online verfügbar: 24. März 2022, Artikelversion: 30. März 2022 ; Gesehen am 25.03.2024
Titel Quelle:Enthalten in: Prostaglandins, leukotrienes and essential fatty acids
Ort Quelle:Burlington, Mass. : Harcourt, 1988
Jahr Quelle:2022
Band/Heft Quelle:179(2022) vom: Apr., Artikel-ID 102418, Seite 1-8
ISSN Quelle:1532-2823
Abstract:Red blood cell (RBC) fatty acid (FA) patterns are becoming recognized as long-term biomarkers of tissue FA composition, but different analytical methods have complicated inter-study and international comparisons. Here we report RBC FA data, with a focus on the Omega-3 Index (EPA + DHA in% of total FAs in RBC), from samples of seven countries (USA, Canada, Italy, Spain, Germany, South Korea, and Japan) including 167,347 individuals (93% of all samples were from the US). FA data were generated by a uniform methodology from a variety of interventional and observational studies and from clinical laboratories. The cohorts differed in size, demographics, health status, and year of collection. Only the Canadian cohort was a formal, representative population-based survey. The mean Omega-3 Index of each country was categorized as desirable (>8%), moderate (>6% to 8%), low (>4% to 6%), or very low (≤4%). Only cohorts from Alaska (treated separately from the US), South Korea and Japan showed a desirable Omega-3 Index. The Spanish cohort had a moderate Omega-3 Index, while cohorts from the US, Canada, Italy, and Germany were all classified as low. This study is limited by the use of cohorts of convenience and small sample sizes in some countries. Countries undertaking national health status studies should utilize a uniform method to measure Omega-3 FA levels.
DOI:doi:10.1016/j.plefa.2022.102418
URL:Bitte beachten Sie: Dies ist ein Bibliographieeintrag. Ein Volltextzugriff für Mitglieder der Universität besteht hier nur, falls für die entsprechende Zeitschrift/den entsprechenden Sammelband ein Abonnement besteht oder es sich um einen OpenAccess-Titel handelt.

Volltext: https://doi.org/10.1016/j.plefa.2022.102418
 Volltext: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0952327822000308
 DOI: https://doi.org/10.1016/j.plefa.2022.102418
Datenträger:Online-Ressource
Sprache:eng
Sach-SW:DHA
 EPA
 Erythrocyte
 Fatty acid
 Fish intake
 Omega-3 Index
K10plus-PPN:1884295126
Verknüpfungen:→ Zeitschrift

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